Mano Dulce
Mano Dulce
Mano Dulce
Mano Dulce
Home
Iets over mezelf
Holistische massage
Waarom massage
Massageaanbod
Cursusaanbod
Tarieven
Route
Contact & Informatie
Mano Dulce   Mano Dulce   Mano Dulce   Mano Dulce   Mano Dulce   Mano Dulce
Mano Dulce

Waarom massage?

In de hedendaagse maatschappij krijgen we veel te maken met stress, drukte en spanning. Deze zaken kunnen tot uiting komen in lichamelijke en/of geestelijke klachten zoals rugklachten, spanningsklachten, hoofdpijn, slaapproblemen, schouder- en nekklachten, RSI-klachten, depressie en/of vermoeidheid.

Als iemand langdurig wordt blootgesteld aan stress en spanning bouwt het lichaam een spierpantser op. Spieren verkrampen en er vormen zich allerlei blokkades in het lichaam. Deze blokkades veroorzaken vervolgens weer de bovengenoemde klachten. Je komt als mens nu in een zeer moeilijk te doorbreken proces terecht. Door alle lichamelijke ongemakken gaat ook de psyche een rol spelen. Meerdere delen raken uit balans en het wordt steeds moeilijker om spontaan de balans weer te herstellen.

Er zijn vele manieren om het lichaam weer in balans te krijgen. Masseren is er één van, een massage stimuleert het zelfherstellende vermogen van het lichaam. Door aanraking, o.a. door massage, neemt het hormoon oxytocine in het lichaam toe. Dit hormoon zorgt ervoor dat de spieren ontspannen en de bloeddruk verlaagt. Oxytocine remt daarnaast de aanmaak van het stresshormoon adrenaline, waardoor iemand zich rustiger en ontspannen gaat voelen.

Door het masseren in de richting van de lymfe worden de giftige stoffen van het weefsel sneller verwijderd en wordt vocht sneller afgevoerd. Dit alles zet het lichaam aan tot zelfherstel. Energieblokkades verminderen zodat de energie weer optimaal kan stromen. Door de ontspanning die een massage brengt wordt een ontspannen en goede nachtrust bevorderd. Massage verlicht daarnaast nek- en schouderklachten.
Massage koestert en zorgt voor een moment van aandacht en rust voor jezelf! Het laat je energie weer stromen.

De ervaring leert dat mensen met langdurige stressgevoelens en klachten door massages een hogere mate van ontspanning ervaren en hierdoor beter in contact komen met het eigen lichaam. Hierdoor leert men signalen die het lichaam uitzendt eerder herkennen.

Massage, een geschenk aan jezelf!

Webdesign: Marc Verburg
Fotografie: Erik Honig
Silvia Verbruggen • Margareta van Kuyclaan 1 • 5706 MD Helmond • Telefoon 06 38018858