Mano Dulce
Mano Dulce
Mano Dulce
Mano Dulce
Home
Iets over mezelf
Holistische massage
Waarom massage
Massageaanbod
Cursusaanbod
Tarieven
Route
Contact & Informatie
Mano Dulce   Mano Dulce   Mano Dulce   Mano Dulce   Mano Dulce   Mano Dulce
Mano Dulce

Wat is holistische massage?

Met holistisch wordt bedoeld ÉÉN GEHEEL. Je hebt als mens niet alleen een fysiek lichaam, maar ook je eigen gevoelens, je emoties, je gedachten, verlangens, overtuigingen en relaties. Al die aspecten samen vormen jouw ZIJN en hebben onderling invloed op elkaar. Ze vormen samen een evenwicht.

Is iets uit evenwicht, dan geeft het lichaam een signaal. Belangrijk is het leren herkennen van die signalen en daar dan aandacht aan geven. Wanneer we dat niet doen, kan een signaal overgaan in een klacht. Bij massage worden klachten of symptomen niet onderdrukt of weggemasseerd, maar juist gebruikt om duidelijkheid te geven.

Een holistische massage ontvangen is contact maken met je lichaam. De massage brengt de aandacht weer naar het lichaam. We maken contact met ons lijf en zijn even uit het hoofd. Er is op dat moment ruimte om waar te nemen hoe spanning/ontspanning in je lichaam voelt. Je wordt je weer bewust van de dingen die eerst onbewust waren. Je gaat (leren) luisteren naar je lichaam.

Bij een holistische massage wordt er met gevoel gemasseerd vanuit het hart, gevoel en intuïtie. Tijdens de massage wordt niet of nauwelijks gepraat. Je voelt dat de masseur niet louter technisch bezig is, maar dat hij met jou bezig is. Je leert dat de mate van ontspanning die je bereikt voor een deel van jezelf afhangt. Dan kun je verantwoordelijkheid nemen voor je eigen welzijn, voor je eigen genieten.

Massage ontspant lichaam en geest en brengt balans tussen lichaam en geest.

Webdesign: Marc Verburg
Fotografie: Erik Honig
Silvia Verbruggen • Margareta van Kuyclaan 1 • 5706 MD Helmond • Telefoon 06 38018858